twixenblue.reismee.nl

Wandelen weekend 23/24-4

Hallo allemaal!

Dit weekend hebben we ons eigen mooie Belgisch Limburg ontdekt. De provincie profileert zichzelf dan wel als fietsprovincie maar wandelen kun je hier ook heel mooi!
Vrijdag
Voor de verandering gingen we eens vrijdagmiddag wandelen. Wegens andere plannen hadden we maar beperkte tijd en zochten we iets niet te lang, in de buurt. We kwamen uit in het gebied Loksbergen. Een heel rustige, landelijke omgeving vol boomgaarden en bloesems. De licht heuvelachtige omgeving was een leuke afwisseling, samen met de zogenaamde "holle wegen". Dit zijn paden met hoge wanden langs de zijkanten, alsof ze uitgesleten zijn in het landschap. De diepste holle weg gaan we nog bezoeken, maar dit was al een leuk voorproefje. Was de wandeling echt een aanrader voor mensen die niet in de omgeving wonen? Nee. Maar voor de afwisseling was het zeker leuk om eens gezien te hebben en te dromen bij alle mooie woningen waar we langs liepen.
Zaterdag
We gingen voor een langere trainingstocht dit keer naar het grenspark Kempen-Broek. Dit ligt in België, vlak aan de grens bij Weert. Een mooie bosrijke omgeving, afgewisseld met open velden met plassen en waterwegen. Ideaal voor vogelspotters, wij zagen ook een zwanennest en zelfs een ooievaarskoppel bij hun nest. Om de route ruim 10 km te maken liep hij helaas wel veel over verharde fietspaden en wegen. Fijn als je daar van houdt maar het neemt de "natuur" ervaring wel een beetje weg. Waarschijnlijk zijn de kortere routes daar nog mooier. De honden hadden het ook prima naar de zin al was het op het einde wel een beetje te warm voor ze en kon je merken dat de koek op was. Twix ving nog bijna een fazant maar gelukkig vloog deze op tijd weg. Blue loopt langzaamaan steeds beter mee aan de lijn en ze geniet ook van de wandelingen en het samen er op uit trekken met 'de roedel'.