twixenblue.reismee.nl

Wandelen weekend 1/5

Dit weekend bleven we dicht bij huis in onze voorbereiding. Wandelingen die in beide gevallen verrassend waren, zowel in positieve en negatieve zin.

Vrijdag

In de middag liepen we in de Laakvallei, dit zijn stukken natuur rond Laakdal en natuurlijk het riviertje de Laak. We startte in Veerle, midden in de dorpse drukte. Helaas was een behoorlijk stuk van de route door het dorp maar de natuur die er was was echt prachtig. Watertjes, veel groen, omgevallen bomen en smalle begroeide paadjes. Voor Blue was het in ieder geval een goede oefening aangezien we ook door dorpen lopen tijdens onze tocht.

Zondag

We liepen door het natuurgebied de Wijers in Zonhoven. Een gebied met veel water en de nodige vogelspotters. We hoorde verschillende koekoeks maar verder dan een blauwe reiger kwamen wij zelf niet. Ook hier is denken wij de kortere routes het mooist, nu liepen we ook een heel stuk over een asfaltweg en naast het kanaal om de route 12,5km te laten worden. Het is echt een prachtig gebied vol met plassen en lange begroeide boswegen. Dikke aanrader wat ons betreft! Zoals altijd waren de routes goed aangegeven. De hondjes waren moe en tevreden aan het einde en wij ook! Met aanlooproute er bij zaten we aan de 14km dus zo langzaamaan begint het ergens op te lijken.

Johnny

Goed bezig Steffi en Cas.Leuk om te lezen over jullie wandelavonturen.