twixenblue.reismee.nl

Wandelen 11/12-6

Hallo allemaal!

De beestenboel (niet op volledige sterkte) heeft dit weekend weer fijn gewandeld. Het was nog niet te warm en met de koelband was het 's middags heel goed te doen.

zaterdag

Vrijdag zijn we terug naar de crimescene gegaan: natuurgebied de Teut bij Genk. Hier werd Blue destijds 's nachts gevonden. Dit belooft een van de favorieten te worden. Rustige plek om te wandelen op een vrijdagmiddag en het einde is bij een groot hondenveldje. Zaterdag zijn we voor de lange (rode) route gegaan bij Domein Pietersheim. Helaas was er een Ibiza-markt waardoor we niet alleen voor de parking moesten betalen, maar zowel heen en terug wat extra kilometers moesten maken. Dat mocht de pret echter niet derven. Het eerste gedeelte was een prachtig nauw pad langs privaat domein af, door en tussen akkervelden en achter tuinen langs, terwijl je langs een leuk beekje liep. Het tweede gedeelte was heuvelachtig met een paar mooie vergezichten. Het laatste stukje trok door de Pietersheim waar we helaas niet alles van hebben mee kunnen pakken omdat we vanwege eerder vermelde markt een stuk moesten omlopen. Maar alles bij elkaar een hele leuke wandeling op een zonnige dag! Zeker nog eens een bezoekje waard!

zondag

Het natuurgebied Maten bij Genk was aan de beurt ditmaal, en een leuke bijkomer was dat de (rode) route voor het overgrote deel op de GR5 aansloot. Het was een prachtige route door heide, hoog gras, langs stroompjes, beken en plassen en een stukje bos. We waren ook een moeras gepasseerd waar de beide honden - klaarblijkelijk denkende dat de kroos op de modder een grasveldje was - zich al in gestort hadden. Hoogtepunt van de route was voor de honden in het bos. Er staken everzwijnen over en Blue had zich los weten te wurmen. Een achtervolging van dik twintig minuten werd ingezet door Cas en Twix om haar weer te vinden. De honden waren helemaal op aan het einde van de tocht (die door deze escapade wel erg lang werd). Cas trouwens ook. Gelukkig is iedereen heelhuids huiswaarts gekeerd (en hetzelfde geldt voor de zwijnen).

We wachten op nieuws van de fysiotherapeut deze week en hopen dat Steffi snel weer mag opbouwen.

Johnny

Leuk in de modder badderen ....deed onze Dikkie ook altijd graag vooral met kroos.
Mooie wandeltocht weer met prachtige foto's. Top!