twixenblue.reismee.nl

Wandelen in de bossen en heide van Averbode

Hallo allemaal!

Ondanks de blessures en pijntjes bij de baasjes is er in ieder geval ook goed nieuws: de honden zijn in ieder geval helemaal fit en happy!
Ze genieten van de dagelijkse wandelingen en uitstapjes maar nu moeten we toch ietsje rustiger aan doen. Ook natuurlijk vanwege het weer en de hittegolf die verwacht wordt. Vol enthousiasme gaan ze naar buiten maar na een paar minuten in de zon wordt het ze toch al een beetje te warm. Gelukkig hebben ze twee baasjes die ze tegen zichzelf in bescherming nemen.

Afgelopen weekend was het perfect weer voor weer een mooie lange wandeling. De temperatuur was goed, er lagen overal nog plassen water van de regen en met af en toe een wolkje in de lucht was het goed toeven.
Ditmaal liepen we in de bossen en heide rondom de Abdij van Averbode. Een echt prachtig gebied, zeker deze tijd van het jaar.
De heide stond volop in bloei en dat zorgde voor vele mooie vergezichten, wat dat betreft hadden we geen betere periode kunnen kiezen om hier te wandelen.
We liepen de route op knooppunten, maar de andere kant op dan hij als suggestie aangeeft. Ik zou dit zeker ook aanraden. De "goede" route heeft aan het begin een mogelijkheid om de route in te korten, terwijl het juist fijner is om aan het einde te kiezen of je nog een stukje verder wilt of nog de extra lus wilt meepakken. We liepen heerlijk in de schaduw tussen de bomen en varens. Blij dat we de extra lus meegepakt hadden, zo kwamen we nog langs een leuke plas waar de honden even konden pootjebaden en waren er ook een aantal heuvels die voor afwisseling zorgde en voor wat extra werk voor de kuiten. Je start en eindigt bij de abdij, waar je ook een stukje door de Mariatuin loopt. Parkeren was wel even een uitdaging, er zijn verschillende parkings en je mag niet overal lang parkeren. We hebben erg genoten van de wandeling en moe en voldaan gingen wij weer huiswaarts, wat gelukkig maar iets meer dan een kwartiertje rijden was!

Johnny

Leuke foto van de doggy's pootje badend.

Smolders Ria

wij zijn er in het voorjaar gaan wandelen, maar dat er zoveel heide was wist ik niet, ik ga proberen om er in augustus ook nog eens te gaan wandelen, lijkt mij zeker de moeite