De voorbereiding op de tocht: de laatste loodjes!
Hallo allemaal!
Over 3 daagjes is het zo ver! Dan vertrekken we richting het hoge noorden om te beginnen aan onze tocht.
Sinds ons laatste verslag is het erg warm geweest en hebben we behalve onze dagelijkse wandelingen niet heel veel meer met de honden gelopen. Wel zijn we nog naar de Gerheserheide geweest, in
Leopoldsburg. Een gebied met bossen en een klein stukje heide.
Het was lekker rustig maar absoluut niet voor herhaling vatbaar. Ik denk dat dit toch wel een van de saaiste wandelingen in de natuur was die ik (Steffi) ooit heeft gemaakt. Als je van lange
zandpaden met groen er langs houdt zou ik zeker daar lopen, maar voor de natuur hoef je absoluut niet te gaan.
Intussen geldt er ook code rood in de provincie Limburg (en ongetwijfeld daarbuiten ook) voor bosbranden. Er wordt afgeraden om echt de natuur in te gaan voor recreatie. Naast natuurlijk de warmte
was dit nog een reden om niet ver meer te wandelen. Helaas vonden de honden dit de afgelopen week wel behoorlijk saai. Dit resulteerde in wat meer geblaf, opzoeken van speelgoed en een beetje
onrustigheid. Ze zijn topfit (gelukkig) maar dit betekent helaas ook dat 1,5u per dag lopen niet meer genoeg is. Maar ze zullen snel hun portie weer krijgen ;)
De reis naar Pieterburen zal in twee etappes verlopen. Allereerst zullen we nadat we de auto weg hebben gezet naar Wijchen lopen om daar onze eerste overnachting via Vrienden op de Fiets te hebben.
De volgende ochtend reizen we af naar Pieterburen om daar dan meteen te starten. Op de heenweg hebben we ook een (hopelijk leuke) eerste date met een hondje. We zullen niet over één nacht ijs gaan
maar nu we toch in de buurt langskomen leek dit ons een mooie gelegenheid om alvast eens kennis te maken en te zien of er een klik is.
De tassen worden langzaam ingepakt, de pakketjes brokken voor de gastgezinnen liggen klaar en de konijnen zijn al op hun logeeradres (heel erg bedankt daarvoor Johnny!) We hebben er zin in!
Heel veel succes met het lopen van het Pieterpad.
De konijnen hebben het naar hun zin en worden een klein beetje verwend door mij.;)
Ik kijk uit naar jullie verhalen over