twixenblue.reismee.nl

Dag 9: van Erm naar Coevorden

Hallo allemaal!

Wat een nachtje was het! De rust vonden de honden in eerste instantie niet. Nachtelijk getrippel van de honden hield Steffi wakker en ze moest er een aantal keer uit om ze weer naar de slaapplek te begeleiden. Twix was ook nog de zolderkamer uitgeglipt en bij Agnes op het matras gaan liggen. Van bange hond naar aandachtshongerige knuffelaar.

Het was voor de verandering een frisse dag; de zon liet zich niet zien en er stond een straffe wind. Het begin- en eindpunt van de route zat vol verrassingen (grindpaden, door braamstruiken overgroeide olifantenpaadjes, smalle paden langs een geluidswal en een stadspark gevuld met festivalgangers), maar het leeuwendeel van de route was eentonig: kilometers over 60-wegen met weids uitzicht over mais- en graslanden door een drietal dorpjes. Het was een prima wandeling, maar deze etappe behoort zeker niet tot de mooiste (bij lange na niet) van het Pieterpad (tot dusverre).

Steffi en Blue hadden wat extra quality time met Merle en hond Jolie. Samenleven met andere honden was ze niet echt gewend maar ze heeft het echt super goed gedaan, gaf goed haar grenzen aan. Echt een super leuke, lieve hond. Tassencontrole dus bij het weggaan ;)

In Coevorden aangekomen overnachten we vanavond bij een paardenhouderij. Er was een hele lieve pup waar de honden prima mee op konden schieten, Twix werd zelfs al een beetje beschermend over de pup. Toen hij werd opgepakt zat hij er met zijn toeter bij.

Nog een leuk nieuwtje! Zoals jullie weten zijn we op zoek naar een derde hondje. Een maandje geleden gingen we kijken bij een herdermix, die we uiteindelijk niet gekozen hebben. Maar wat blijkt: ze gaat trainen met Dutch Cell Dogs! We hebben dus toch een beetje kunnen bijdragen aan (hopelijk snel) een gouden mandje voor haar.

Merle

Superleuk dat jullie bij ons zijn geweest! We vonden het heel gezellig.
Twix en Blue waren geweldig en ik vond het heel leuk dat Blue zijn koppie op mijn voeten legde om te slapen

Johnny

Jullie hebben het goed gehad bij Merle en haar familie Super Steffi dat je nog wat extra qualitytime had met Merle en haar hond Jolie. Wens jullie een goede nachtrust op de paardenfokkerij en voor morgen een mooie wandeldag.