Dag 22: van Groesbeek naar Gennep
Hallo allemaal!
We moesten vroeg opstaan voor de Toon express maar wat hebben we heerlijk geslapen! Het was er stil en donker en met de elektrische vliegenmepper hadden we snel de paar muggen die er waren te pakken. Na ons ontbijtje werden we weer afgezet in Groesbeek.
Dit stuk van de etappe hebben Cas en ik al eens gelopen tijdens onze 6e??? date. Ik had destijds erg last van hielspoor en de wandeling was destijds geen succes. Vandaag kon ik mijn revanche halen! Geen pijntjes, de klimmen die er waren, waren goed te doen, ook dankzij de regen. Ook ditmaal weer prachtige vergezichten en de bossen met watertjes die zo karakteristiek zijn voor deze regio.
We verlieten dan uiteindelijk de heuvels en liepen richting Milsbeek. Ook hier hebben Cas en ik al eens gewandeld met wandelveteraan Ozzy (de jack russell van Toon en Gerdy.) Langs de koeien en het water slingerde we zo richting Gennep. En tja 'be careful what you wish for' het begon te regenen! Eerst zachtjes maar later toch behoorlijk hard. Als 4 verzopen katjes liepen we door Gennep, waar we verschillende reacties op dit schouwspel konden waarnemen. Van geschokte oudere dame tot gniffelende man. Gelukkig werden we opgehaald en was het toen natuurlijk droog. Daar konden we fijn douchen en onze kleertjes wassen en voor de honden lagen de handdoeken en dekentjes al klaar.
Onderweg was er weer veel te zien. Van en vrouw die haar pup onder geen beding wilde laten socialiseren (want ze had haast) maar zelf wel met iemand op straat ging kletsen. Maar ook een hoop super goede herderbaasjes die precies de hond bij zich hielden zoals herders dat nodig hebben. Zelf heb ik recentelijk mogen zien hoe dat moet toen we voor een hond gingen kijken en dan is het ook mooi om dat in de praktijk te zien.
Ook heeft Cas zijn vaderlijke talenten nog in kunnen zetten toen we onderweg twee jongens hielpen. Een stukje flap van de schouderband was tussen het wiel gekomen door de wind en om de as gedraaid. De flap was niet meer te redden maar met wat hulp konden ze weer verder.
Morgen lopen we, hopelijk tussen de buien door, richting Vierlingsbeek. De heuvels zeggen we voor heel even vaarwel.
Wat een ontberingen weer! Nog een weekje te gaan! Knap hoor
?
Hallo verzopen katjes. Gelukkig was het weer droog aan het einde van de tocht ;)
Dappere wandelaars zijn jullie en Twix en Blue ook. Fijn dat jullie lekker konden douchen en de kleren wassen. Hoop dat jullie weer een fijn bedje hebben en lekker kunnen ? slapen.Succes morgen met de volgende etappe.
Xxxx